K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Trichet als tweede man in Eurobank mogelijk uitweg
BONN, 6 NOV. Duitsland zoekt koortsachtig naar een compromis over het voorzitterschap van de toekomstige Europese Centrale Bank. De Franse zet om Jean-Claude Trichet, president van de Banque de France, naar voren te schuiven, heeft de regering-Kohl in een ,,uiterst delicate positie'' gebracht. valt in regeringskringen in Bonn te beluisteren. Een mogelijk compromis zou de benoeming van Trichet als tweede man achter Duisenberg zijn.

Schiphol schrapt tien procent van vluchten in 1998
SCHIPHOL, 6 NOV. De luchthaven Schiphol zal volgend jaar tien procent van de vraag door luchtvaartmaatschappijen naar starts en landingen niet kunnen honoreren. In zomer en najaar kunnen minder vluchten worden uitgevoerd dan in 1997. Hierdoor worden vooral de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen getroffen.

Nederland en VS tonen bezorgdheid aan Suriname
DEN HAAG, 6 NOV. Nederland en de Verenigde Staten hebben gisteren de Surinaamse ambassadeur ontboden om hun zorg uit te spreken over de behandeling van de arrestanten van de vermeende couppoging van 25 oktober.

Filosoof Isaiah Berlin (88) dood
LONDEN, 6 NOV. De Britse filosoof Sir Isaiah Berlin, die wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande denkers van Groot-BrittanniŽ is gisteravond op 88-jarige leeftijd overleden. Dat is vanmorgen in Oxford bekend gemaakt.

Vier Kamerleden D66 niet op lijst
DEN HAAG, 6 NOV. De D66-Kamerleden G. Roethof, M. de Koning, U. Lambrechts en J.van Waning zullen als het aan de stemadviescommissie van de partij ligt niet in de Kamer terugkeren. De definitieve beslissing over de samenstelling van de lijst is aan de leden.

Vier Romeinse mijlpalen ontdekt
DEN HAAG, 6 NOV. Bij archeologisch onderzoek in Den Haag, op de plek waar de nieuwe wijk Wateringseveld moet komen, zijn vier Romeinse mijlpalen ontdekt. Drie daarvan zijn goed geconserveerd. Mijlpalen stonden bij belangrijke wegen. Er zijn er in Nederland eerder twee gevonden.

Lucent dicht: 700 man op straat
HUIZEN, 6 NOV. Lucent Nederland sluit de fabriek voor telecommunicatie-apparatuur in Huizen per 1 januari 1999. Daardoor verliezen ruim 700 mensen hun baan, zo hebben de vakbonden vanmorgen te horen gekregen. In de fabriek zelf werken 575 mensen. Daarnaast verdwijnen 127 ondersteunende functies op het hoofdkantoor.

Nettowinst Shell vijf procent lager
ROTTERDAM, 6 NOV. De Koninklijke/Shell Groep heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 1,268 miljard pond sterling (4,193 miljard gulden) behaald, 5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Exclusief voorraadeffecten en bijzondere posten steeg de winst met 5 procent tot 1,173 miljard pond (3,84 miljard gulden). Dit laatste cijfer geeft het beste beeld van de bedrijfsresultaten.

Einde staking truckers in zicht
PARIJS, 6 NOV. De Franse minister van Transport, Jean-Claude Gayssot, heeft gezegd dat een akkoord met de werkgevers en chauffeursbonden ,,binnen bereik'' is, waardoor een eind aan de blokkades kan komen.

Noodweer vergt zeker 23 levens
LISSABON, 6 NOV. Noodweer in het zuiden van Portugal en Spanje heeft gisteravond en vannacht het leven gekost aan zeker 23 personen. Tientallen mensen raakten gewond of worden vermist.

VN: Irak knoeit met camera's
BAGDAD, 6 NOV. Irak heeft de opschorting vanwapeninspecties door de Verenigde Naties aangegrepen om gevoelige apparatuur te verbergen en heeft geknoeid met bewakingscamera's van de VN. Dat heeft Richard Butler, het hoofd van de ontwapeningscommissie van de VN, gemeld.

NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

ItaliŽ

Spanje

 

    Bovenkant pagina

 


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)